Time flies!
Weer even een update hier uit Australia! De tijd vliegt en ik heb nu nog ongeveer 4 weken te gaan, werken aan die to-do list van me dus!
1 ding dat ik echt heeel graag wilde doen, en wat toch wel bovenaan mijn to do list stond was: The Great Barrier Reef zien en een zeiltocht doen. Maaaarrr helaas, de daycare dagen konden niet meer verwisseld worden, omdat er een of andere feestdag is en het is super druk rond die tijd ofzo. Dus ik kan er gewoon niet heen! Ik baalde best wel als een stekker, maarja met balen kom je ook nergens, dus er zit maar 1 ding op: Terugkomen! Ik heb al een plan, na m'n bachelor wil ik een working holiday in New Zealand gaan doen en daarna door Australia roadtrippen, kan ik dan op mn gemak alle dingen zien die ik nu niet kon doen. Dus over 3 of 4 jaar ben ik weer terug hoop ik! 2 woorden, 9 letters: Duurt lang!
Aan de ene kant denk ik, aaah ik wil Australie niet verlaten over 4 weken! Want ik zou nog heeel graag lekker willen reizen en veel willen zien. Verder heb ik natuurlijk super veel zin om iedereen at home weer te zien!!! En ook ben ik wel blij dat het au pairen er over 4 weken opzit, want ik moet toegeven, dan vind ik het wel mooi geweest. Het wordt gewoon een beetje eentonig vind ik en daar houd ik niet zo van! Altijd maar weer bedenken wat je nu weer kunt uitspoken met de kids en mijn inspiratie raakt een beetje op. Wel moet ik zeggen dat Ben en Caitlyn echt leuke kinders zijn, 's avonds kunnen ze wel echt heel vervelend zijn en soms overdag ook wel. Maar met veel geduld en energie kom je er wel ;) We zijn veel aan het knutselen, koekjes bakken, buiten spelen, Play Doughen, trampoline springen, tekenen en verven.
Ook heb ik overdag altijd de radio aan en er komen echt vaak dezelfde liedjes voorbij. Zo ook ‘Call me Maybe'. Echt zo'n lied die je 1x hoort en de rest van de dag in je hoofd zit.. Ook bij Caitlyn en Ben dus. Haha nu beginnen we de dag met een dansje op dit lied en ze zingen mee, zoiets. Verder is ook vaak Flow Rider met: ‘Can you blow my whistle baby' op de radio, echt een super fout lied. Nu zingen ze soms zomaar uit het niets: ‘whistle baby, whistle baby'. Dit leer ik ze niet hoor!! ;) Ach gelukkig kunnen Hayley en Andrew er om lachen.
Vanochtend vertelde Caitlyn me dat er een nieuwe au pair komt en dat ik dan naar huis ga. Andrew vroeg me toen voor de grap: 'Do you feel loved right now?' , dus ik zei 'Not really' . Maar een paar minuten later moesten ze naar de daycare en beide huilen en zeiden dat ze bij mij wilden blijven vandaag, toen voelde ik me wel weer loved! haha maar ik denk dat ze het nog niet zo door hebben dat ik straks weg ga en iemand anders voor ze gaat zorgen.
Verder doe ik in mijn vrije tijd natuurlijk veeeel leuke (alleen maar leuke) dingen!
Zaterdag 7 juli lekker aan het feesten geweest met Anne, nog naar een house party geweest, maar eenmaal daar aangekomen was het een kampvuur met 4 Ozzies er omheen die echt vet gaar waren haha dus maar een biertje gepakt en hem gesmeerd (Y) Maar weer terug naar waar we vandaag kwamen.
Die zondag heb was Madeleine in Brisbane (Engelse die ik had ontmoet in Sydney), dus met haar lekker geluncht en door Brisbane gelopen.
Eeeeen vorige week ben ik naar Melbourne geweest! Mocht dus weer lekker vliegen. Met Tiger Airways. Werd al gewaarschuwd door mn hostfamily dat deze slecht bekend stond. Ik dacht ach ze vliegen en crashen niet al te vaak en ze zijn goedkoop dus ik vlieg er maar wel mee. Maar ze waren toch best wel slecht, de vlucht was een uur vertraagd, maar er werd ons helemaal geen info gegeven. Dus toen we een uur later mochten boarden deden ze alsof dit de normaalste zaak van de wereld was en geen excuses. Haha ook goede rammels toen het vliegtuig lande, werden al grappen gemaakt van ‘Ah that's why they call it Tiger Airways'. Maar ik leef en Melbourne was goed! Mocht in Rianne (vriendin uit delft) haar kamer vertoeven daar :D Donderdag avond meteen maar uitgeweest, en we kregen 50$ free drink vouchers. Whaaat? Nou lekker hoor, lekker gefeest dus. De volgende ochtend alweer om 6u uit bed, want ik ging de Great Ocean Road doen met Ann Katrin (vriendin uit Brisbane die toevallig hetzelfde weekend in Melbourne was!). Beetje moe, maar slapen in de bus zat er niet in, want dan mis je alles! We gingen in een klein busje vol chinezen, helaas waren er een paar wagen ziek en moest een klein jongetje overgeven. Was dus even genieten, maar na een stop en veel luchtverfrisser, konden we er weer tegenaan. Heel veel mooie dingen gezien! Ik zal de foto's uploaden op de blog. 's Avonds half 10 weer thuis, lange dag dus!
De rest van de dagen veel van Melbourne gezien, gezwommen in een zwembad met zoutwater aan zee, gereden in de trams, in een super chique casino geweest waar Rianne al haar geld is verloren en picknickeeeuhn.
Vond Melbourne echt een mooie stad, veel oude, maar ook nieuwe gebouwen, hippe mensen, jonge mensen, cultuur en het weer was ook goed!
Vorig weekend was het super lekker weer en hebben we een BBQ gehad bij Southbank. Hier zijn openbare bbq's die iedereen zo mag gebruiken. Echt een goed idee!
Daarna zijn we gaan kajakken by night at the Brisbane River. Dit was echt heel mooi, je zit in je boot, onder de sterrenhemel, naast de skyline van Brisbane! En elke boot had een lichtje, dus het was vet Harry Potter! (als jullie weten wat ik bedoel, in ieder geval, heel mooi!) Onder de story bridge door gevaren die heel mooi verlicht was. Na het kajakken natuurlijk weer naar de Down Under bar gegaan en daarna ben ik bij Frido blijven slapen. Volgende dag weer naar de stad en in de botanic gardens gelegen :)
Dit weekend gaan we met een hele groep naar Byron Bay en de surfles is geboekt!
Leuk!
Nou deze keer houd ik het bij 1 pagina, want ik wil jullie zomervakantie ook niet ruïneren met al dit leeswerk.
Ik zie jullie snel weer! Daar heb ik zin innnnnn! Joeehoe!
Geniet van de zon, als die er is, en geniet van de vakantie, als je die hebt!
Dikke tuuut!
Hee Selm!
Nou ik snap wat je bedoelt hoor, met die Harry Potter lichtjes! Lijkt me echt heel mooi :)
Tja, nog 4 weekjes inderdaad... Wanneer precies vlieg je? Ik ben nu net weer teruggekomen uit Turkije, we hebben een heerlijke vakantie gehad!
Terugkomen is natuurlijk altijd een goed idee!
Nou succes met die kiddo's
Tuuuut, Burb!
He Selma,
Bij toeval op je site terecht gekomen. Alle verhalen eerst gelezen. Wat heb je een geweldige tijd gehad zeg.
Nog 4 weken te gaan en dan weer terug naar huis.
Wij wensen je nog heel veel plezier, geniet ervan.
Misschien tot ziens op Vlieland!
Selma wat heb je weer een leuk verhaal geschreven. Nog 4 weekjes en dan kom je weer naar huis. Wij vinden het erg leuk om je weer te zien. Zaterdag gaan Dries en ik met de camper een paar dagen naar je ouders op de camping. Wens je nog een leuke tijd in Australia. Dikke X
He Selma!
Heb net je verhaal gelezen en het is weer prachtig om te lezen. Ik zie t allemaal zo voor me wat je schrijft. Limburg is echt leuk en we hebben altijd zon.xxx
Hadie Selma,
Je vermaakt je nog altijd, goed zo. Nog even en dan ben je weer thuis, maar hier is het ook leuk. Aan alle leuke dingen komt een eind.
Nog heel veel plezier de laatste weken in down under.
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH je komt bijna weer terug, wiehoooooooooooo. Van mij mag je niet over 3/4 jaar weer gaan hoor!! Je mag alleen als ik ook mee mag en jij betaald. Veel plezier nog de laatste weken.
TĂșty
PS; EPKE GOUDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nou Selma, ik ben dr eindelijk eens goed voor gaan zitten nu ik terug ben uit Oostenrijk, en wat een prachtige verhalen zeg! Ik ben zo blij om te horen dat je het zo naar je zin hebt en dat je zo veel leuke en mooie dingen mee maakt! Ook een goeie zaak dat ze daar muziek van The Doors zingen! En ik begrijp wat je bedoelt met de Harry Potter lichtjes! Haha. En ook altijd fijn dat er poep instructies worden gegeven aangezien het niet altijd even duidelijk is hoe dit gedaan moet worden. Haha. Echt prachtig. Nog twee weken meid, en dan zit het er op. Maar ach, een voorlopig afscheid dus, aangezien je nu al de plannen hebt om er over een paar jaar weer heen te gaan. O ja, yn it frysk. Want dan krijst nostalgische mominten en dan is it oer twa wiken makkeliker om wer ny hĂșs te gean. Mar it is noch lang net sa fier, eerst noch mar efkes heerlik genietsje fan alles, it dr noch even goed fan nimme, en dan sjoch ik die snel wer! YES! In protte wille, en oant gau! Dikke tĂșt!
AAAAAAAAAAAAAAH 95% Nog maar 5% Yes haha, zin in 30 augustus!!! Jens is nu op Terschelling. Wil ik ook! Nog een keer op vakantie. Of ik kom gewoon nu nog even naar jou toe. Kan dat??
TĂșty van dyn sprĂșty
Hadie Selma,
Volgens mij ga je bijna naar huis, dus hierbij wens ik jou een hele goede terugreis toe.
Veel plezier,