Take me down to the Paradise City
Hello mates!
Het is wel weer tijd voor een update dacht ik, dit was ik ook al een tijd van plan maar de dagen vliegen echt voorbij! Verder is het huis echt een enorme chaos, want alles wordt binnen geverfd! Vaak zijn er in de ochtend twee schilders aanwezig, vooral Ben vindt dit suuuuper interressant, waauw whots thaaaat woooow!!! Roept hij bij elk klein spijkertje en hij loopt de hele dag met de boormachine door het huis, goede herrie is niet lelijk. Mijn slaapkamer staat echt tot de nok toe vol met speelgoed, want de speelkamer wordt ook geschilderd. Dus 's avonds als ik naar bed ga val ik eerst over allemaal apparaten waar geluiden vanaf komen als je ze aanraakt en dan val ik nog eens met m'n hoofd midden in de wasmand van Hayley en Andrew die ook in m'n kamer staat geparkeerd! Maar gelukkig heb ik wel een groot bed!!
Ik houd echt van de weekenden, omdat het dan mini vakantie is! Wil er altijd graag op uit in het weekend, om even helemaal weg te zijn en veel te zien! Ook is het fijn om even geen kids om je heen te hebben, want ook al ben ik vrij in het weekend, als ik thuis ben ben ik niet echt het gevoel dat ik vrij ben dan, omdat de kids er altijd zijn en dan willen ze nog wel altijd aandacht, waar je niet altijd nee tegen kunt zeggen.
Verder heb ik echt geen idee waar ik moet beginnen met vertellen, want het is zoveel! Maar ik begin maar gewoon bij het begin.
Donderdag 3 mei ben ik naar Lone Pine Koala Sanctuary geweest met drie meisjes. Eindelijk mijn eerste koala's en kangaroes gezien! Helemaal verliefd! Wat een leuke dieren zijn dat :D :D Je kon ook echt tussen de kangaroes zitten en met ze knuffelen/voeren want ze waren heel tam.
5/6 mei ging ik met Frido paardrijden! Haha ow no ik op een paard, genieten!
Maar het was mooi! Vrijdag bleef Frido bij me slapen en zaterdag om 5u uit bed, sheize dat was echt een hoogtepunt in mijn leven! Op de bus en de boer kwam ons ophalen in een mooie truck toen we op het station waren. Het was echt een typische farmer, goeie cowboy hoed, krak bus en grote verhalen over zijn paarden en over al het land dat hij bezat. We bleven ook op de boerderij slapen, echt een vet beppe ding maar wel mooi! Niet mooi, maar wel mooi om daar te slapen. Rook er wel naar Australische beppe geuren maar we hebben er om gelachen. Zaterdag ongeveer 4u paardgereden naar een café iets midden in de natuur. Daar wat gegeten en een mini wijnproef ding gedaan. Daarna weer 2u terug rijden. Had een wit paard! Super cool, vette Sinterklaas acties! Ze heette Storm en luisterde soms. Nou ik kan voor geen meter paardrijden en ze ging natuurlijk over een steen lopen midden in de rivier wat vet gevaarlijk was. Iedereen achter me roepen waaah nooo don't do that, ik maar aan die teugels trekken, zonder succes. Gelukkig heb ik het overleefd. Soms ging ze opeens even een stuk rennen, nou dan zat ik wel even met geknepen billen op het paard!
's Avonds een kampvuur gehad met de farmer en al z'n girls (niet z'n playboy bunny girls als jullie hier nu aan gaan denken, gewoon meiden die er werken en al de paarden (170!!) verzorgen, en die er vaak in de weekenden verblijven).
Zondag waren we eigenlijk van plan weer te gaan rijden, maar de farmer adviseerde ons om naar de Rodeo in town te gaan. Dat hebben we maar gedaan, want dat scheelde heel veel geld! Wel leuk om mee te maken, heel veel cowboys en cowgirls, paarden racen en stier rijden/rijden op dolle paarden, maar vind het eigenlijk maar niks dat ze op die dolle stieren en paarden rijden. Arme beesten, die worden helemaal gek in de kop! Ook kleine jongetjes die op mini stieren gingen rijden!
Het volgende weekend hadden Frido en ik echt heel veel zin om te gaan feesten, wat we nog niet echt hadden gedaan sinds onze aankomst, omdat de laatste vervoersmogelijkheden altijd rond 12 's avonds gaan, te vroeg! Daarom hadden we een hostel in Brisbane, sliepen op een 13pers kamer, lekker goedkoop!
Hebben echt een super leuke nacht gehad, er waren ook wat andere au pairs dus gezellig! En zondag lekker de hele dag op het strand gelegen bij Southbank :D
Maandag was de eerste dag van de roadtrip van Inez, Anne en Lotte en ze stonden op een camping vlakbij m'n huis! Dus ben ik 's avonds op de mountainbike even bij ze langs geweest :) Arme schapen allemaal vet bevriezen voor hun autootje en de auto moest al naar de garage op de eerste dag! Nouja volgens mij zijn ze nu in ieder geval goed op weg. En ben trots dat ik de inwijding van de roadtrip mocht meemaken!
Woensdag ben ik met Charlotte, Zuid Afrikaanse, naar Brisbane geweest, Queensland Museum bezocht. Was wel interessant, dingen over de Aboriginals, de overstromingen van 2011, dieren, dinosaurussen, mummies etc.
Die donderdag Charleen ontmoet, duitse die 20min rijden verderop au pair is. Hebben wat gedronken in een hotel hier in Redcliffe, Redcliffe is mooi, maar er wonen veel ouderen of mensen met jonge kinderen. Dit is best wel te merken, veel dingen zijn al vroeg dicht dus het hotel was zo'n beetje het enige ding waar we nog terecht konden om 9u 's avonds en er is ook niet echt een gezellige pub ofzo. Daarvoor moet je toch echt het centrum van Brisbane in. Maaaaaarrr het was heel gezellig! Gelachen en nu wil ik echt heel graag naar Oktoberfest in Duitsland!
Dit weekend was echt heeeel leuk! Ben met 4 duitse meiden (ja echt er zijn hier zoooveel duitsers!!) naar Surfers Paradise en Springbrook national park geweest. Zaterdagochtend vroeg verzamelen op het station en in de auto naar Surfers. Had verwacht dat ze de hele tijd Duits zouden praten, maar het viel echt heel erg mee! :D Heel veel engels! Super toll! Had ze hiervoor alleen ontmoet bij een stoplicht maar het waren leuke meiden. We sliepen in Surfers Paradise in een hostel, kamer voor 6 personen, wij alleen waren al met z'n vijven en het was echt een leuk hostel, beetje in Hawaii style! Zaterdag lekker op het strand gelegen en gezwommen, het water was echt nog lekker warm terwijl het hier winter wordt! Zaterdag avond hebben we een pubcrawl gedaan, die al om 17:30 begon!!! Super vroeg voor ons natuurlijk maar we kregen ook wat worsten en patat dus diner inbegrepen :) We zijn naar 5 pubs/discotheken geweest en overal kreeg je dan een drankje. Vooral de laatste discotheek was mooi, de wc's waren echt vol spiegels en mega groot. Vooraf hadden ze ons verteld dat er chocolade en hairdressers in de wc's daar waren, dus wij natuurlijk meteen op pad naar die chocolade, nergens te bekennen! Pfffff..
Om drie uur lagen we in bed, mooi vroeg haha maar wel na bijna 10 uren feesten. Volgende dag was ik alweer vroeg wakker, dus maar even gedoucht onder een piep straaltje daarna gingen we ontbijten en in de auto naar Springbrook! Daar een wandeltocht gedaan, ik had voorgesteld om de 10km te doen, maar dat vonden ze toch wat te veel dus de 4km gedaan! Ik had echt zoveel energie, ookal had ik die avond daarvoor 10u gefeest, wist niet meer wat ik ermee moest! Daarom leek die 10km tocht me wel wat, maar jammer genoeg niet gedaan. Toen had ik maar bedacht om in een waterval te gaan zwemmen, was niet echt heet buiten maar dat leek me nou echt mooi. Was 1 echt goeie zwem waterval al in het begin, maar ik dacht ik wacht op een betere! Nou die kwam niet, dus toen heb ik niet gezwommen :( Balen want dat is nou echt cool!
Het was echt een ganz geil weekend!
Bedankt voor jullie reacties, heeeeel leuk om te lezen!! :D
Soms loopt Hayley door huis en dan zingt ze ‘Come on baby light my fire' van een een of ander lied, gister zei Caitlyn: come on baby light my fire! Ze onthoudt echt veel van wat je zegt! Gister had ik ook echt zoo'n zin in chocola en herinnerde me een verstopt stukje achterin de koelkast. Dus ik dat stiekem achter het aanrecht opeten, komt Ben eraan en vraagt aah chocolate can i have it! Dus zei ik: ‘No that's jakky (vies) chocolate we have to throw it in the bin!' Dus deed ik maar net alsof ik het had weggegooid, toen heeft hij me nog een uur achtervolgd met de zin: ‘I want to throw chocolate in the bin!'. Ze zien en horen alles!
Ben echt blij dat ik 3 maanden geleden de beslissing heb genomen om naar Australie te gaan en ik hier nu ook echt zit! tot nu toe heb ik echt een super tijd! Zit volgens deze reismee blog alweer op 38%, krijg bijna stress als ik denk aan alle dingen die ik nog wil doen met het geld en de tijd die ik heb!
Nu ga ik slapen, want dit verhaal wordt weer veeel te lang! Sorry dat ik jullie zo
lang van jullie bezigheden afhoudt! ;)
See you later alligator! (Dit roept Caitlyn ook de hele dag)
Heee selmaaaa!!
Jonge want een lang verhaal haha, vet leeuk allemaaal!!! Echt super leuk om te lezen wat je daar allemaal beleeft!! Geniet er nog maar even van, want voor je het weet zit de andere 62% er ook op! Gelukkig is het in NL lekker 25 graden, dus hoeven we niet jaloers te zijn op je mooie klimaat daar, maar op de rest ben ik wel jaloers haha!! Wel vet cool dat je ging paardrijden haha!
Nou geniet er nog maar lekker van!!
Selma wat heb je weer een leuk verhaaltje geschreven. Zo te lezen geniet je volop en maak je veel nieuwe vrienden. Geniet lekker van je laatste 62% in Australië. X
Heeeeeeee lemele,
Bedankt voor die mooie kaart!! Echt een hele leuk haha. Heb echt een super leuke verjaardag gehad!! En veel gekregen. Nagellak, snoep, slippers, schoenen, ketting, oorbellen, bloem voor in het haar, panty, bikini, parfum, geld, nagel stickers, onderbroek
PS: zit hier in een korte broek!!! Is hier echt super warm. Hadden op mijn verjaardag ook al een watergevecht ;p En vandaag in de pauze buiten gezeten :)
Hallo Selma, wat een avonturen beleef jij daar! Ik kan me voorstellen dat je uitkijkt naar de weekenden! Leuk dat er zoveel andere au pairs zijn! De kinderen lijken me ook leuk en lief. Dat scheelt natuurlijk een stuk. Geniet er maar lekker van.
Groeten John enpetra
Wat een leuke verhalen, volgens mij heb je de tijd van je leven :). Ook veel leuke foto's op facebook! Als je maar niet vergeet terug te komen naar Okkebas ;) Kusjes
Hee selma!
Jeuummig wat een bere groot verhaal! Maar wat die je allemaal super gave dingen! Echt om weg te kwijlen! Ik zou zeggen ga zo lekker door, maak heeeeeel veel foto's (die ik nu niet kan zien, want ik zit op mobiel) en schrijf nog 100 van die leuke blogs!
Weet je trouwens al wat je gaat studeren? Of ga je hem nu helemaal stressen? (grr, ik heb echt zo'n hekel aan die vraag !)
Loves from ameland!
Hoi Selma,
Nooit gedacht dat jij zo´n feestbeest was..
Wat beleef jij leuke dingen.
Het lijkt wel een superlange vakantie.
Geniet er maar lekker van.
groetjes
Hallo Selma
Leuk om te horen hoe jij het "hier" D U vindt, misschien krijgen je Heit en Mem de kriebels en willen dan hun avontuur van vroeger weer over doen, na jaren van hard werken en jullie groot brengen. Volgens mij hebben ze het best wel verdiend!!! Net als toen Pake en Beppe ons op zochten!!!
Ze zijn ook "over due" in NZ!!Met Gratis accomodatie en lokaal transport!!!!
Jij hebt Down under talent! Ik begrijp niet waarom je niet een wild paard of een dolle stier hebt geprobeerd op de Rodeo ik zie je haren al wapperen! Jij hebt toch je hele leven paard gereden net als je Mem.
Nu begrijp je een beetje waarom Femke Niels en Jetse het hier best naar de zin hadden en hebben, Anneke iets minder maar die ziet nu toch ook wel de "paradise" kant die ik altijd voel. Wij hebben onze probleempjes en de jeugd en de maatschapij hier heeft zijn problemen, maar perfectie hebben we min of meer in eigen hand en vindt je nergens zo maar zonder er zelf aan bij te dragen.
Nieuw Zeeland is wel heel anders geen kangoeroes alleen een paar wallebies hier of daar nooit gezien, onze Moa's hebben de Maories allemaal opgegeten wel hebben we miljoenen possums ( een pest buidel dier uit Australie)ondanks onzichtbare en gebrek aan fauna, is het hier eigenlijk nog mooier, kwa natuuren met nog minder mensen. Ze gaan hier wel wat vroeger naar bed. Het slaapt hier in de zomer ook lekker. Wacht maar tot het daar bij jullie voorjaar/zomer wordt pffffffff temperaturen!!!!!!!! dan is het handig als je in NZ terecht kan. Gratis Airconditioning hier, bijna altijd groen en genoeg water voor iedereen tot noch toe!!! Veel plezier en geniet. Groeten van Omke
Kees
Als Caitlyn weer tegen jou zegt "see you later alligater" dan kan tegen haar antwoorden "in a while crocodile". Ha ha.
Klinkt nog steeds allemaal geweldig daar. You're still going strong, keep going girl.
groetjes.
Hoi Selma,
Wanneer krijgen wij weer een update van jou?
Groetjes van koud en nat Nederland X